PROGRAMA

S (scena) | P (palapinė) | KT (kino teatras) | L (laukas) | B (baras)


PENKTADIENIS

... Atvykimas

18:30 - 21:00 FILMAI** Sapfo Specials KT

21:00 - 22:00 SUSIPAŽINIMAS - SAPFO PASIMATYMAS Sapfo Specials L

22:00 - 22:30
SapfoFest'2021 ATIDARYMAS S

22:30 - 23:15 UKKU ... Sapfo Muzika S

23:15 - 00:00 SASHA WILDE Sasha Wilde yra Lietuvoje gimęs, Londone gyvenanti trans/non-binary menininkas, muzikantas, prodiuseris, vokalistė, rašytojas ir vertėja.
Kartu su prodiuseriu Julian Wharton jie sukūrė KERAI – avantpop/ethereal muzikos duetą, kurio debiutinis albumas “Show Me a Future Where I Can Live” [Parodyk man ateitį, kurioje galiu gyventi] išleistas šiemet.
Per paskutinius kelerius metus Sasha Wilde bendradarbiavo su menininkais ir filmų režisieriais, kurie padėjo į pasaulį paleisti muzikinius klipus dainoms “Origin”, “Evolution” bei “Heaven and Songs”.
Jie pristatyti žurnale “Out”, PromoNews TV puslapyje, Trans Day of Joy renginyje. Naujausias kolaboravimo rezultatas – dizainerio-menininko Jackie Pratt sukurtas kostiumas, su kuriuo Sasha įkūnija dvasininko figūrą, nusileidusią į žemės iš tolimos planetos ir/ar ateities. Ateities, kurioje gyventi galima visiems. Tiek KERAI, tiek Sashos solinė muzika kalba apie queer meilę, ateivius, vaiduoklius, (transfobiškas) pabaisas ir kito pasaulio būtybes. Sapfo festivalyje Sasha pristatys dainas iš KERAI albumo bei iš vis dar įrašinėjamo solinio albumo “Speechless But Visionary” [Bežadė, bet Vizionerė] (darbinis pavadinimas).
Ruoškitės tikrai metamorfozei.
Sapfo Muzika S

00:00 - 01:00 CAPTAIN FANTASY Sapfo Muzika B

01:00 - 03:00 QUEER WOMXN DJ COLLECTIVE Sapfo Muzika B



ŠILKOGRAFIJA* Šiandien pats laikas užbėgti į skuduryną nusipirkti vienspalvę maikutę, nes SapfoFeste bus šilkografijų su įvairiais dizainais. Sapfo Specials


INSTALIACIJA* Greitai bus daugiau ... Sapfo Menai


UŽSIĖMIMAI VAIKAMS* SapfoFest stengiasi suteikti jaukią vietą vaikams ir erdvę queer šeimoms kartu išgyventi festivalį.
Savaitgalį surengsime keleta renginių. Rasite nuolatinė vaikų erdve kurioje vaikai ras įvairiu žaidimu .
Į mūsų programą taip pat bus įtrauktas pasakų skaitymas (šeštadienį 18:00) bei laukinės gamtos pažinimo užsiėmimai (šeštadienį 14:00 -15:00) mūsų mažiesiems stovyklautojams.
Visi laukiami!
Sapfo Vaikams


KŪRYBINIS TYRIMAS* Veda: Augustė ir Emilija

Storafobija - tai opresyvi jėga, su kuria kiekvienas žmogus susiduria bent vieną kartą gyvenime (realistiškiau - tūkstančius). Tačiau ji yra tokia normalizuota, jog retai kas tai traktuoja kaip problemą ar, tuo labiau, priešinasi jai.
Todėl norime pradėti pokalbį apie šią jėgą bei keisti nusistovėjusį naratyvą apie mūsų kūnus.
Tad užteks tylėti - SapfoFest’e kviesime visas ir visus norinčius prabilti ir papasakoti savo kasdienybę, istorijas ar išgyvenimus, kuriuos įtakoja storafobija.
Sapfo Specials



**FILMAI Lesbiana: Paralelinė revoliucija

 Myriam Fougère filmas
Kanada, 2012, 63 minutės
Paralelinė, lesbietiško feminizmo revoliucija gimė iš moterų ir civilinių teisių judėjimo 60-siais ir 70-siais. Kino kūrėja Myriam Fougère vežasi mus į kelionę po JAV ir Kanadą  aplankant aktyvistes iš to laikmečio, kurios įžiebė šią revoliuciją apibrėžiančią jų pačių kultūrą. Kaip aktyvios antrosios bangos feministės dauguma lesbiečių moterų pastebėjo, kad jų seksualinis identitetas nebuvo pastebėtas ir pripažintas tradicinių moterų judėjimų. Šios menininkės, muzikantės, filosofės ir rašytojos ieškojo būdų kaip įkurti moterų bendruomenes fokusuotas ties moterimis ir kuriose patriarchatas neegzistuotų. 
Filmas anglų ir prancūzų kalbomis su angliškais subtitrais.
++++++++++++++++

Feminista
Myriam Fougère filmas
Kanada, 2017, 60 minučių
Feminsta yra gyvybingas ir įkvepiantis kelionės metu padarytas filmas, kuris nagrinėja dar plačiai nepaplitųsį, tačiau neapsakomai gyvybingą visos Europos feministinį judėjimą. Kino kūrėja Myriam Fougère prisijungė prie tarptautinės grupės jaunų feminisčių keliaujančių per dvidešimt šalių — nuo Turkijos iki Portugalijos, per Balkanus į Italiją, Ispaniją ir t.t su tikslu užmegzti pažintis ir suvienyti jėgas su kitomis moterimis. Ji stebėjo šias ryžto kupinas aktyvistes dalyvaujant politiniuose susibūrimuose, palaikant vietinių feminisčių pastangas, besikeičiant strategijomis ir išrandant naujus būdus kaip priešintis bei kovoti už pokyčius. 

Filmas anglų kalba su angliškais subtitrais. 
++++++++++++++++

Rebel Dykes: Dyke Tales + pokalbis su Rebel Dykes prodiusere Siobhan Fahey

Jungtinė Karalystė, 2021, 36 minutės
Šešių trumpų filmukų (kurie tęsiasi nuo 90 sekundžių iki 13 minučių) juosta pasakoja istorijas iš Rebel Dykes filmo per animaciją, archyvinę medžiagą bei žodinę istoriją. Rebel Dykes šėliojimą skatinanti dokumentika padaryta 1980-ųjų post-punk Londone. Dar negirdėta istorija lesbių bendruomenės, kuri susitiko kurdama meną, muziką, politiką bei seksą ir kaip tai visiškai pakeitė jų pasaulį.

Filmas anglų kalba su angliškais subtitrais.
Sapfo Menai


* Vyks viso festivalio metu

ŠEŠTADIENIS

09:00 - ... PUSRYČIAI Virtuvė

10:00 - 10:30 RYTINĖ MANKŠTA Sapfo Action S

11:00 - 12:30
"BŪTI GIRDIMOMS: BENDRUOMENĖS RADIJAS, GALIMYBĖS IR EKSPERIMENTAI" Veda: Ieva Gudaitytė

Diskusijoje ir dirbtuvėse žvilgtelsim į kritinę bendruomenės radijo istoriją ieškodamos savų feministinio/aktyvistinio/bendruomenės radijo prasmių ir formų. Kaip radijas gali padėti būti išgirstoms, ne tik matomoms? Pokalbį ves Ieva - radijo laidų vedėja ir garso tyrėja, besigilinanti į politikos, technologijos ir muzikos sąsajas.
Sapfo Dirbtuvės S

11:30 - 12:30
“EILEEN GRAY: MENAS LIKTI NAMUOSE" Veda: Gabrielė Petrovičiūtė

Eileen Gray (1878 - 1976) buvo Modernizmo stiliaus baldų dizainerė ir architektė, aktyvi XX amžiaus pirmosios pusės Prancūzijoje.
Ji yra viena iš retų moterų, kurios yra minimos šalia šio judėjimo pradininkų vyrų ir dažniausiai yra nagrinėjama jų kontekste, bet visgi jos darbai išsiskiria. Tai gali būti siejama su jos biseksualumu, kitokia socialinės lyties išraiška ir ryšiais su tuo metu aktyvia neheteroseksualių menininkių bendruomene. Kviečiu kalbėti apie menininkių švietimą, bendruomenę bei apžvelgti Eileen Gray kurtus darbus.
Sapfo Kalbos KT

12:30 - 14:00 "REFLECTIONS ON AN EMANCIPATORY APPROACH TO DISCRIMINATION AND VIOLENCE" (anglų k.) Veda:Fyne

Smurtas ir diskriminacija taip pat vyksta mūsų bendruomenėje ir mūsų draugų ratuose. Jei bendruomenė nėra pakankamai stipri, jie dažniausiai ją ignoruoja arba jos nepriima rimtai. Šis workshop'as turėtų būti pradžia ir idėja mūsų bendruomenių stiprinimui, kurios grumiasi su nemaloniomis situacijomis. Susirinksime aptarti apibrėžimų sąvokas, aptarti scenarijus ir išreikšti savo jausmus.

Workshop'as vyks anglų kalba.
Sapfo Dirbtuvės KT

12:30 - 14:00 "MAŽUMOS STRESAS IR VIDINĖ HOMOFOBIJA/TRANSFOBIJA – KAS TAI PER GYVŪNAI?" Veda: psichologė Grytė Ruzgė

Mažumos streso ir vidinės homofobijos sąvokos galbūt girdėtos, tačiau kartais sunku suvokti, kaip stipriai šie reiškiniai mus veikia. Jie tampa dar galingesni visuomenėje esančiai neapykantai LGBT žmonėms ir įvairiems prietarams iškilus į paviršių, ką ir stebime dabar.
Susitikimo metu aptarsime, kaip tai veikia mūsų gyvenimus. O ką su visu tuo darysime toliau – priklausys nuo jūsų.
Tai puiki tema ne tik gilesniam savęs pažinimui, bet ir kūrybiniams ieškojimams ar aktyvizmo iniciatyvoms.
Sapfo Kalbos S

13:00 - 14:00
"AP(SI)GINK - SAVIGYNOS MOKYMAI MOTERIMS" Veda: Ieva Ruzgytė.

Savigyna – reakcija į pavojingą asmenį ar situaciją. Stresui ir baimei pasklidus mūsų smegenyse, automatiškai renkamės vieną iš trijų veikimo variantų – kautis, bėgti ar sustingti. Sustingimas ir neveiklumas gali būti pražūtingi pavojaus akivaizdoje, tad valandos užsiėmimo metu aptarsime galimus įveikos būdus, įgysime bazinių praktinių žinių, kurios įgalintų pajudėti, nors smegenys ir lieptų elgtis kitaip. Užsiėmimą vesiu aš, Ieva Ruzgytė. Savigynos praktikos įgijau per ilgametę dziudo ir sambo imtynininkės karjerą. Teorinių žinių sėmiausi studijuodama LSU Dvikovių sporto šakų katedroje. Kovinių savigynos paslapčių mokiausi Lietuvos kariškių rengimo centruose. Jei kiltų klausimų, galite kreiptis el. paštu apsigink.kaunas@gmail.com.

Ką atsinešti? Patogią aprangą ir gerą nuotaiką. Dar vandens.
Sapfo Dirbtuvės L

14:00 - 15:00 +++ PIETŲ PERTRAUKA +++

ILJA IR JULIA ACOUSTIC Kviečiam į dviejų atlikėjų akustinę muzikinę popietę. Julia atliks senosios ir naujosios country dainas apie gyvenimo pokyčius, sprendimus, artimumą, rūpestį ir meilę. Ilja – autorinę muziką lietuvių ir anglų kalba. Naujų metų vakarėliai, meilės romanai, susideginimas prie Seimo ar tapimas bibliškai tiksliu angelu su milijonu akių – visa tai yra muzikiniame repertuare.
Bus duetų, taip pat ir daina įkvėpta praeitų metų Sapfofest.
Sapfo Muzika S

ACROYOGA SU INDRE IR IEVA AcroYoga – tai žaisminga judėjimo forma, susidedanti iš akrobatikos ir terapijos elementų. Tai – formuojantis bendruomenę sportas, kuriuo galima užsiimti visur.
Šis užsiėmimas moko pasitikėjimo tiek savimi, tiek kitais, savo kūno pažinimo bei taisyklingo judėjimo.
AcroYogoje yra trys pozicijos: bazė ir skraiduolis, kurie atlieka pratimą bei saugotojas (spoter’is), kuris palaiko šiuos žmones bei užtikrina, kad pratimas būtų atliekamas saugiai.
Dar viena užsiėmimų dalis – terapija, susidedanti iš terapinio skraidymo ir tajų masažo. Tai – laikas atsipalaiduoti, išlaisvinti kūną ir padidinti jo mobilumą.

AcroYoga tinkama visiems! Jokia patirtis jogoje ar akrobatikoje nėra reikalinga.
Sapfo Action L

15:00 - 16:30
Pokalbis-diskusija: "KAIP KOVOTI UŽ TEISĘ BŪTI: LGBT+ AKTYVIZMAS “VAIVORYKŠČIŲ KARŲ” IR KARANTINO AKIVAIZDOJE” Pandeminiai metai Lietuvos LGBT+ bendruomenei davė visko: nuo vilties pagaliau reglamentuoti partnerystę iki šeimų maršo ir "vaivorykščių karų" požeminėse perėjose.
Suintensyvėjusio vertybinio (politinio) susipriešinimo kontekste akivaizdu, kad vien kas trejus metus vykstančio Baltic Pride neužtenka. Vis labiau reikia kasdienio matomumo, grassroots pasipriešinimo ir aktyvios kovos.
Tačiau kokio aktyvizmo reikia mūsų LGBT+ bendruomenei ir kokios pasipriešinimo ir įtikinėjimo strategijos yra efektyviausios Lietuvos visuomenėje?
Pokalbio metu aptarsime, kaip Lietuvoje kyla grassroots iniciatyvos, kokios jos yra ar turėtų būti. Taip pat ieškosime atsakymų į tai, ką mums pačioms/patiems reiškia būti politiškomis ir kaip norėtume būti matomos/matomi.
Aptarsime, kaip visa tai (pa)vyko karantino metu ir kaip tai perkelsime į (tikėkimės) pokarantininę būklę?

Pokalbyje dalyvaus pastaraisiais metais įvykusių akcijų ir naujų formatų iniciatorės ir iniciatoriai:
- Karolina Rimkutė ir Linas Salučka, Vilniaus požeminės "Vaivorykštės perėjos" kūrėjai
- Ieva Budreikaitė ir Ona Stasiulevičiūtė, LGBTQ+ bendruomenę palaikančių grafičių Vilniuje ir Kaune akcijos iniciatorės
- Aei Jur, vienas iš Vilnius Pride 2020 organizatorių
- KAUNAS PRIDE organizacinės grupės atstovė/as (bus patikslinta)
- Ada Balčiūnaitė ir Ernesta Smilingytė, Universiteto LGBT+ grupės pirmininkė ir valdybos narė

Pokalbį moderuos: Dovilė Jakniūnaitė.
Sapfo Kalbos S

16:30 - 18:00
"FOKUSE: MOTERYS LIETUVOS KINE" KNYGOS PRISTATYMAS: QUEER REPREZENTACIJOS/SUVOKIMAI SOVIETMEČIO KINE" Veda: Natalija Arlauskaitė

Paprastai manoma, kad sovietmečio kinas kone totaliai kontroliuotas ir taip pat totaliai pakluso heteronormatyviai lyties tvarkai. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau dėmesio kreipiama į šio kino, kad ir negausius, nuokrypius nuo dominuojančios tvarkos - į momentinius prasitarimus, dviprasmybes ar ne iš karto pastebimą antrą dugną.
Tad kartu aptarsime, kokiomis sąlygomis tokie seksualumo eskcesai imami pastebėti ir kaip gali būti analizuojami sovietmečio kine.
Pokalbio atspirties taškas - neseniai pasirodžiusi knyga "Fokuse: moterys Lietuvos kine" ("Lapas", sud. Natalija Arlauskaitė, Lina Kaminskaitė).
Publikaciją galima rasti: čia.
Sapfo Kalbos KT

16:30 - 18:00
"MES ESAME VISUR - KAUNAS PRIDE ZINAS" Veda: Asta ir Vika

"Kaunas Pride – bendruomenės renginys, todėl dnorime pakviesti bendruomenę pagalvoti kas tos/tie mes, kur ir kaip esame ir ką turime pasakyti viena kitam bei likusiai visuomenės daliai.
Šiose dirbtuvėse kursime turinį zinui, kuris vėliau bus platinamas LGBTQ+ draugiškose vietose. Zine atsiras mūsų kūryba, istorijos, šūkiai, piešiniai ir kitas turinys. Nes po KAUNAS PRIDE manifestu slepiasi įvairios ir spalvingos bendruomenės potyriai, poreikiai ir sėkmės istorijos, kurių kiekviena nusipelnė būti papasakota!"
Sapfo Dirbtuvės S

16:30 - 18:30
"DIALOGAS" Žiūrėti ir matyti, klausyti ir girdėti, kalbėti ir susikalbėti, per santykį su kitu pažinti save.
Apeirono teatro režisierių Gretos ir Eglės dirbtuvių “Dialogas” pratimai sudaryti remiantis patirtimis įgyta Marinos Abramovič Instituto programoje “Cleaning the House” Graikijoje, Diego Borges dirbtuvėse “Firs Body” Niujorke, Žizel Rodriges ir Diego Borges dirbuvėse “Workshop of Creature” Brazilijoje.
Užsiėmimai "Dialogas” paremti lėtos eigos, intensyvaus santykio ir susikonsentravimo pratimų principu. Paparastai tokių užsiėmimų trukmė būna nuo 5 valandas per dieną, tačiau festivalyje suspažindinsime jus tiesiog su pačiu pratimų principu, tai – lyg workshopo ištrauka. Truksime vos 2 valandas, tačiau viso kartu leidžiamo laiko metu paprašysime laikytis tylos ir dėvėti patogią aprangą.
Sapfo Dirbtuvės L

18:00 - 20:15
"NYMPHOLOGY // SYNAESTHESIS + POKALBIS" (subtitrai anglų k.) Muzikiniame filme publikai pristatomi kūriniai atspindi platų temų spektrą – nuo moteriško geismo ir moters įvaizdžio reprezentacijos, iki gyvenimą formuojančio santykio su mama.
Svarbiausias šio projekto tikslas – praplėsti erdvę atviroms diskusijoms apie lytį muzikoje ir papildyti kūrybinę moterų reprezentaciją tarptautinių festivalių ir ansamblio „Synaesthesis"repertuaro kontekstuose.

Programa:
Juta Pranulytė - MOM
Agnė Matulevičiūtė - Nimfonija "NIMFŲ SODAS"
Monika Sokaitė - Lost in longings for lust.
Atlikėjos:
Diemantė Merkevičiūtė (smuikas)
Monika Kiknadzė (altas)
Marta Finkelštein (fortepijonas, projekto kuravimas)
Komanda:
Kristijonas Dirsė (režisierius)
Nojus Drąsutis (operatorius)
Simas Gineika (vizualizacijų dailininkas)
Justė Vaškevičiūtė (makiažas)
Mama Studio (garsas)

Po peržiūros vyks pokalbis su meninkėmis, kalbins Laima Kreivytė.
Sapfo Kalbos KT

18:00 - 19:30
"GESTŲ KALBA IR KURČIŲJŲ KULTŪRA"
Savo žiniomis ir patirtimi dalinsis gestų kalbos specialistės Ada Zabulionytė ir Gabrielė Valaitytė.

Paskaitos metu galėsite iš arčiau susipažinti su kurčiaisiais, praverti uždangą į šį paslaptingą vizualų pasaulį, į kurčiųjų kultūrą, paleisti mitus ir stereotipus apie kurtumą. Turėsite puikią galimybę išmokti keleto naudingų gestų, kurie pravers bendraujant su kurčiaisiais.
Taip pat papasakosime apie pagrindinius bendravimo su kurčiaisiais būdus, kurie padės lengvai ir paprastai užmegzti ryšį su šia visuomenės grupe.
Galėsite užduoti jus dominančius klausimus apie kurtumo (ne)galią bei kurčiųjų bendruomenę. Tad atsineškite savo klausimus ir atvirumą!

Užsiėmimas vyks gestų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.
Sapfo Dirbtuvės S

18:00 - 19:30
"IŠGIRSTI KVIEČIA Į QUEER ISTORIJŲ DIRBTUVES! " Veda: Augustas Čičelis ir Viktorija Kolbešnikova.

Nepaslaptis, kad tyrinėdami Lietuvos queer istoriją, susiduriame su tarpais ir tyla. Egzistuoja krūvos patirčių, kurios lieka nepapasakotos ir neužrašytos. Kaip pasakoti apie save, kai neturi nuo ko atsispirti arba kai queer istorijos ateina iš užsienietiškų YouTube kanalų ir žurnalų?
Kaip įdėti tą kontekstualų specifiškumą, kuris gali būti susijęs ir su gyvenama vieta, kambariu, slapta dėžute, kurioje laikai privačius daiktus, kurie saugo tavo paslaptį? Gal turi laišką ar dienoraštį, kuris tau jautriausiai primena apie tavo queer patirtis? O kaip su nuotraukom ar patalynės skiaute?
Kviečiame intymiam pokalbiui apie tai, kas mums yra mūsų istorija, kokie daiktai medijuoja mūsų kreivas patirtis ir jas įprasmina.
Atsivežkit tai, per ką galite pasidalinti savo pasakojimu ir atradimais. Subjektyvios istorijos krūvoje mus suartina ir atskiria, kuria bendrumą ir deda akcentus skirtumuose. Jeigu turite galimybę, prašysime daiktus palikti mums. Prižadame, kad jie ras savo būdų pasakoti kitiems apie juos pačius ir prisidės prie Queer archyvo kolekcijos.
Sapfo Dirbtuvės P

20:00 - 21:00
KVADRATAS Šiemet nusprendėm leisti tinklinio kamuoliui pailsėti, nes nu pasaulio čempionatai nevyksta kasmet. Todėl skelbiame registraciją į KVADRATO varžybas atidarytą! Taigi, rinkite komandą, registruokitės ir susitinkam kvadrato aištelėje!
Komandą turi sudaryti 5 asmenys

Rašykite asmeninę žinutę Eglė Brazauskaitė arba el. paštu e.brazauskaite@gmail.com su komandos pavadinimu ir kontaktiniu asmeniu. Taip pat registruosime vietoje.

Jei komandos neturite, bet norite sudalyvauti, būtinai rašykite ir mes sudarysime Jums komandą!
Sapfo Action L

21:00 - 21:30
RANKŲ LENKIMAS Po ilgokos pertraukos specialiai STIPRIOS KARTU sugrįš legendinis rankų lenkimo turnyras! Už draugystę ir su meile viena kitai.
Registruosime vietoje. Nepamirškite palaikyti dalyvių!
Sapfo Action L

21:00 - 22:00
SUTARTINĖS VISIEMS Veda: Kristina Sagaidak

Sutartinės visiems - queer, trans, marozams, tavo kaimynei, čiabuviams, tenbuviams, nemokantiems dainuoti, mylimajai, draugui gotui, ne tavo vaikui, prosenelei.
Ateikit!
Pabandysim
Sutarti.
Sapfo Specials L

22:00 - 23:00
POEZIJOS SKAITYMAI Veda: xDuo - Greta Štiormer ir Danielė Liepa Bodrije

REGISTRACIJA: g.stiormer@yahoo.com

Pradžioje buvo balsas.
Tada buvo žodis.

O dabar esame mes su balsais ir žodžiais leidžiančiais pasidabinti tikrumo šydu. Visi išgirskime ir būkime išgirsti. Žodis turi galią vienyti ir atskirti. Įgelti ir priversti įsimylėti. Žodis jungia tašką ir kablelį. Žodis brėžia ribas ir įsirėžia atmintyje visam gyvenimui.
Žodžių būna įvairių: vieni jie nugula nobelio premijų kalbose, kiti pamokų stalčiuose, treti pakimba mūsų mintyse ir drovisi būti ištarti.
Bet svarbiausia, žodis turi galią virsti į kalbą. O kalba mus vienija net tada, kai sunku surasti žodžius.
Kviečiame į Sapfo festivalio Poezijos Skaitymus, kuriuose lauksime kiekvieno (ne)ištarto žodžio. Bei skatiname neužsidarant jungti savo balsus ir skaityti tekstus kartu. Nesvarbu, ar tai jūsų kūryba, ar tai, ką jūs labiausiai mėgstat - visa tai sujungsim į mus vienijantį meilės žodžių išgyvenimą.
Sapfo Dirbtuvės P

23:00 - 23:15
Performansas "PUFF" Muilo burbulas gražus tol, kol nesusprogsta. Puff..

Svajonės rožinės tol, kol nesubliūkšta. Puff..

Kortų namelis stovi tol, kol kažkas nenusičiaudėja. Puff.

Kvietimas su šypsena pasižiūrėti į kelyje greitai atrandamus ir greitai prarandamus dalykus.
Sapfo Menai S

23:15 - 23:45
DAVAI BĖGAM X DUVARDAI Aprasymas ... Sapfo Muzika S

23:45 - 00:30
KOŽA Muzika yra įdomi, bet dažnai nesuprasta medija. Nuo pat pradžių, muzika buvo neatskiriama nuo žmogiškosios patirties - per dusliai skambančius bugnus, grotus senovės šamanų, žmonės komunikavo su savo asmenine bei kolektyvine pasąmone, rasdami istorijas, dievus ir atsakymus į proto neapriepiamus klausimus muzikos sukelto tranco metu. Muzika yra dažnai nesuprasta, pagal mus, nes šiais laikais ji prieinama labiau kaip prekė, taip ištrinant muzikos, kaip ritualinio elemento, svarbą. Mes (Karolis ir Olegas) sukūrėm KOŽĄ noredami iš naujo atrasti savo sąryši su muzika, nes mes manom, kad ritualų svarba niekur nepradingo, tik pasikeitė tai, kaip mes juos matom ir išpildom savo kasdienybėje. Todėl mūsų muzika ateina iš pasąmoninių paieškų - sapnų, automatinio rašymo, laisvų asociacijų, t.t., kurias mes aprengiam kaip garsines patirtis, skatinančias klausytoja nusimti savo racionalumo šydą (ar, kitaip, savo “kožą”), prisijungti prie elektroninio ritualistiško tranco ir šokti kartu, kaip šokdavom prieš tūkstančius metų. Sapfo Muzika S

00:30 - iki galo SAPFO DISKOTEKA Sapfo Muzika B
ROBISX Grafikos dizaineris ir menininkas Robertas, laisvalaikiu mėgstantis išjudinti publiką ir sukurti jaukią atmosferą šokių aikštelėje yra pasiruošęs pagroti nepamirštamą ir linksmą elektroninės & pop muzikos DJ set’ą SAPFO svečiams.
KiB Performance for cleansing queer soul with queer trap music. This will be the place to release all the pain we have collected throughout this year and feel all the love for ourselves. We deserve it.
Tips: be hydrated, be open, take yourself to a date, take your body to trip, be respectful to others and spread love.

I'm a worldwide problem
I'm the Optimus Prime
I'm god's favorite flavor
I'm a freak, yeah I know
I've got this plan now
I feel daddy as fuck
It's on my mind
It's my right to taste the riches of the earth
I'ma go dumb
I'ma wild out
I'ma go off
I'ma f*cking lose it
Would you want more
Ready or not, here I come
Come get a hooky, baby
Come get a hooky

With love,
Грустная cука

WHOAREYOU karščiui lydant kūnus eklektiško seto pagalba nulydysim rūpesčius. wiggle wiggle!
QUERELLE ...
DUVARDAI

SEKMADIENIS

09:00 - ...
PUSRYČIAI Virtuvė

10:00 - 10:30
VINYASA YOGA Veda: Julita

We'll start off Sunday morning with a Vinyasa yoga class.
It's a dynamic practice to move the body and calm the mind by connecting breath and movement.
Sapfo Action S

10:20 - 11:00 FILMAS - DYKE TALES** Sapfo Specials KT

11:00-11:30
SOLIDARITY WORKS (anglu k.) Currently, there are quite a few individual activists and organisations, initiatives and ideas directed at various inequalities in the Baltics. Issues we face in Lithuania often reflect what is happening in Latvia or Estonia.
So why not join the forces? You probably have ideas yourself, of what the movement needs on a local and international scale.
How do you perceive solidarity, and what changes would you like to see in the activist movement in the Baltics? Next year, we are expanding the fund, dedicated to growing solidarity in the region.
During the discussion, we want to hear from you, how this fund could be the most beneficial. Ieva and Ezmi from Festival Y?! collective will facilitate Solidarity Works workshop, aiming to find out what the solidarity needs in the Baltics are. They will also introduce Emergency Fund initiative, dedicated to the region’s activists.

The workshop will be held in English.
Sapfo Dirbtuvės S

11:30 - 13:00
Dirbtuvės-pristatymas "DANDY BREASTS – NARATYVŲ PLĖTIMAS FOTOGRAFIJOS BŪDU" Veda: Anja Weber

Fotografija yra ne vien tik pasaulio reprezentacija, bet tiek pat pasakojimas apie tai, koks pasaulis galėtų būti.
Fotografijos būdu galima siekti utopiškus įsivaizdavimus ir juos įrašyti į kolektyvinę atmintį. Klausimai apie dalyvavimą yra lemiami: Kas kalba? Kieno perspektyva yra dominuojanti? Kas lieka arba ką paliekame nematomais? Išplėskime savo naratyvus.
Anja parodys keletą savo fotografijų bei kitų menininkų darbų. Po to padarysime fotografijos mankštą apie naratyvų plėtimą. Atsineškite savo kameras/telefonus.

Atsineškite fotokameras/telefonus.
Sapfo Dirbtuvės KT

13:00 - 14:00 Uždarymas: "STIPRIOS KARTU" Sapfo Kalbos S

14:00 - 15:00 +++ PIETŲ PERTRAUKA +++

15:00 TALKA Sapfo Action