PROGRAMA

S (scena) | BP (balta palapinė) | K (klėtis) | P (pieva) | B (baras)


PENKTADIENIS

... Atvykimas

19:00 - 20:30 SUSIPAŽINIMAS - SAPFO PASIMATYMAS Sapfo Specials P

20:30 - 22:00ATIDARYMAS: SapfoFest'2022 – 10 metų: mūsų istorija!
Pokalbis apie SapfoFest istoriją, dabartį ir ateitį Nuo piktų lesbiečių iki queer feminist festivalio prikalbėjome virš šimto kalbų, susidraugavome su daugiau nei šimtu mergų, nulenkėm šimtus rankų, o bučiavomės turbūt tūkstantį kartų. Atėjo laikas viską prisiminti! Atidarymo metu penktadienį kartu prisiminsime mūsų istoriją, įsimintiniausias akimirkas, kalbėsimės apie praeitį, dabartį, ateitį. Kaip viskas prasidėjo? Ką nuveikėme per dešimt metų, kaip keitėmės? Ką SapfoFest mums reiškia ir kokio jo norime?

Viską prisiminti padės skirtingų kartų PiLeFe ir SapfoFest organizatorės:
Agnė Jokšė
Birutė Sabatauskaitė
Syga Mykolaitytė
Viktorija Kolbešnikova
Asta Volungė


Kalbasi ir kalbina: Indrė ir Vika
Sapfo Specials B

22:00 - 22:45 Apeirono teatro ritualinis veiksmas
AŠMENYS | EDGES "Nebekalbu žodžiais – kalbu ašmenimis. Mano glėbys – du pjautuvai. Mano lopšinė - galandamos geležtės. Kad užmigčiau – prispaudžiu akis peiliais. Šiąnakt ant ašmenų uždegiau žvakes ir išbūriau tau ateitį – tavo vaikai ir vaikų vaikai niekada nenustos žaisti peiliais ir ugnimi. Ritualinis veiksmas „Ašmenys“ išardytų bažnyčių griuvėsiuose.

Inspiruota Birutės Pūkelevičiūtės poezijos rinkinio „Metūgės“
Sapfo Menai S

23:00 - 05:00 DISKOTEKA
Mosshh
Moteris
Vika
Lévi
Duvardai
Sapfo Muzika B



STACIONARI INSTALIACIJA: Kontaktas 2.0* "Kontaktas 2.0" - tai gidas į sąmoningo prisilietimo praktiką. Ši potyriminė instaliacija kviečia tyrinėti sekso kontekstualumą, pažinti savo partnerio ir savo visą kūną, o ne tik kelias socialiai priimtinas erogenines sritis. Instaliacijos autorė Paulina Bradūnaitė savo darbe studijuoja dabartinę sekso sąvoką ir visuomenės praktikas.
Kas yra seksas? Ar jis tikrai apsiriboja, tik įsiskverbimu ir genitalijų lytėjimu? Koks skirtumas tarp sekso ir lytinio akto? Kaip atrodytų seksualinis diskursas, jei panaikintume vizualumo ir performatyvumo svarba jame?
Garso takelis: Elžbietos Vilkelytės "Muzika sukomponuota naudojant standartinius elektroninius perkusinius garsus ir viešai prieinamus garso takelius iš Bijoux Indiscrets Orgasm Sound Library, sintezuojant elektronika su gyvais įrašais. Tempas atitaikytas vidutiniam susijaudinusio žmogaus širdies tempui."
Sapfo Menai


INSTALIACIJA: Sapfo timeline ir istorijos* Greitai bus daugiau ... Sapfo Specials


PAVEIKSLŲ PARODA* Autorė: Eglė Šimkutė

Kai buvau jaunesnė, mano likimą sprendė tėvai, taip atsidūriau ligoninės pajėgų gretose ir dirbau medicinos srityje, vietoje išsvajoto menų studijavimo ir kūrimo. Einant metams paguodą, kad einu ne savo keliu rasdavau tik paėmus į rankas teptuką.
Ir staiga įvyksta corona, kai visas pasaulis liūdi dėl pandemijos, mano gyvenimas prasideda iš naujo. Randu drąsos ir stiprybės pasipriešinti šeimai ir metus mediciną per bortą, paros eigoje vedama vidinės jėgos įkuriu paveikslų galeriją ir pagaliau pradedu kvėpuoti menu.
Mano paveikslų pagrindinė tema yra moters išsilaisvinimas ir transformacija, kaip moteris gali sužydėti, kai ji yra laisva, nepriklausoma ir mylinti save.
Siekiant užtikrinti ilgaamžiškumą visi paveikslai yra tapyti akrilu ant drobės su porėmiu ir yra lakuoti.
Sapfo Menai


SAPFOFEST VAIKAMS* SapfoFest stengiasi suteikti jaukią vietą vaikams ir erdvę queer šeimoms kartu išgyventi festivalį.
Savaitgalį surengsime keleta renginių. Rasite nuolatinę vaikų erdve, kurioje bus įvairių žaidimų vaikams.
Į mūsų programą taip pat bus įtrauktas lobio paieška (šeštadienį 14:00 -15:00) bei pasakų skaitymas (šeštadienį 19:00) mūsų mažiesiems stovyklautojams.
Visi laukiami!
Sapfo Vaikams


TARO KORTŲ SKAITYMAI: Kortų kuždesiai** Taro skaitymai su (VI) Įsimylėjeliais

Esame J&J arba kitaip - Įsimylėjeliai. Ši, šešta didžiosios arkanos korta yra apie svarbius pasirinkimus gyvenime ir dvilypumą. Mūsų praktika - anti-kolonistinė, anti-kapitalistinė, queer, nekatalikiška ir prieš aproprijavimą. Norime bendruomenei pasiūlyti progą pareflektuoti, paieškoti prasmės, paleisti praeitį ir atrasti naujų krypčių.

Bendravimas lietuviškai, angliškai, rusiškai.

Seanso trukmė - nuo dešimt minučių asmeninio laiko, su galimybe įsigyti one-of-a-kind sau pritaikytą talismaną-apyrankę.
Sapfo Specials


TATTOO: Sapfo įamžinimas amžiams*** Sapfo akimirkų įamžinimas su specialiai kurtais tatuiruočių eskizais festivaliui.

Gauti tatuiruotę galima bus gyvoje eilėje. Tatuiruotės kaina padengs priemones ir auką festivaliui.

Darbų stilistiką galima pamatyti instagram’e. _urna_
Sapfo Specials



* Vyks viso festivalio metu
** Penktadienis: 21:00-22:30. Šeštadienis: 18:30-20:00
*** Šeštadienis: 10:00-20:00

ŠEŠTADIENIS

09:00 - ... PUSRYČIAI Virtuvė

10:00 - 11:00
Judesio dirbtuvės: SHAKE IT OFF, LET IT FLOW, GET IN TOUCH (anglų ir kūno k.) Veda: Greta Kšvickaitė

Pradėkime dieną drauge su smagiu, žadinanči judesiu su būgnų ritmais ir šokio elementais. Poromis arba po vieną išsilaisvinsime judėdamos nuo "purtymo" prie "flow/gaga". Visa tai - įgalinimas, linksmybės ir džiaugsmas tyrinėjant savo kūną, kūrybiškumą ir stiprinant intuiciją. Susiliesime su garsų srautu, aplinka ir, aplinkiniams leidus, su kitu Patyrinėsime įvairias ribas bei traumas, kurios galbūt vis dar nesąmoningai laikosi - kūno, lyties ir senų judesio/mokyklinių sporto, kai jums buvo 14 metų, Kalba: Anglų ir kūno kalba. (Nebūtina gerai suprasti angliškai - dirbtuvės paremtos jūsų kūnu ir intuicija.

Apie mane: aistringai domiuosi muzika, šokiu, kalba ir psichologija, mane labai domina ryšys tarp kūno ir jo gydomojo potencialo protui ir sielai ir atvirkščiai. Kaip galime panaudoti savo kūną, kad jaustumėmės gyvi, susiję, susitelkę? Rengiu judesio, sporto, darbo su kūnu, masažo seminarus.
Sapfo Action S

10:00 - 11:00
Analoginės fotografijos dirbtuvės: fotografavimas juostiniu fotoaparatu Veda: Janina Sabaliauskaitė ir Rūta Grumadaite

Kviečiame atsivežti juostinius fotoaparatus (35mm ar 120mm), kuriais dirbtuvių metu išmokysime naudotis bei pagerinsime praktines ir teorines žinias. Dirbtuvių metu pasidalinsime savo asmenine kūryba, patirtimi fotografuojant, bei filmuojant juosta, ryškinimo erdvių kūrimu, bei knygomis. Rūta pristatys fotografijos meno atsiradimo istoriją, o Janina supažindins su juostinio fotoaparato pagrindiniais veikimo principais, bei funkcijomis.

Dirbtuvės yra skirtos LGBT+ bendruomenei – įkvėpti kurti, įgalinti dokumentuoti ir archyvuoti savus gyvenimus. Ar tai būtų akimirkos iš Sapfo - bendruomenės festivalio ar asmeniniai portretai, o gal protestai, ar naktinės linksmybės. Šių dirbtuvių tikslas - suteikti pasitikėjimo ir įkvėpti fotografuoti analoginiu būdu.

Rudenį įvyks dirbtuvių pratęsimas, kurių metu susitiksime darkroom‘e, kur ryškinsime juostas ir spausime fotografijas su didintuvu. Daugiau informacijos dėl datos ir kainos netrukus.

Atsivežti: Juostinius fotoaparatus (35mm / 120 mm) B&W (nespalvotas) fotojuosteles (Ilford HP5, ISO 400) Atsarginę bateriją (dėl visa ko 😉 ) Blykstę (neprivaloma) Trikojus (neprivaloma)

P.S Jeigu neturi juostinio fotoaparato, parašyki mums, ką nors sumąstysime.
Sapfo Dirbtuvės K

11:00 - 12:30 KVADRATAS: pirmas turas
Sapfo Action P

11:00 - 12:30
Diskusija/Dirbtuvės: SEX-TALK Diskusija su seksologe Laura Butvilaite, lytinio švietimo edukatore Lina Januškevičiūte bei dizainere dirbančia su sekso technologijomis Paulina Bradūnaite.

Kodėl svarbu kalbėtis apie seksą? Kokia yra šiuolaikinė sekso sąvoka ir kaip ji kinta? Koks turėtų būti mūsų lytinis švietimas? Įvairovė seksualiniame pasaulyje.
Sapfo Kalbos S

12:30 - 14:00
Diskusija/Dirbtuvės: "Kūno autonomija visoms/iems: kaip kurti trans-feministinį solidarumą" Veda: Aei / Trans Autonomija

Mūsų kūnai priklauso mums pačioms/tiems ir sprendimus susijusius su savo kūnais galime priimti pačios/tys. Niekas kitas – nei valstybė, nei gydytoja, nei Seimo narė, tėvas, kunigas ar Prezidentas – negali už mus geriau žinoti ir nuspręsti, ką daryti su savo kūnais.
Tačiau ir pasaulyje, ir Lietuvoje vis kartojasi atakos prieš mūsų teises į kūno autonomiją.
Moterų, trans ir nebinarinių tapatybių žmonių kūnai patriarchalinėje, cisheteroviršenybės sistemoje paverčiami politinių mūšių laukais. Draudžiami ar sunkiai prieinami abortai ir trans žmonių sveikatos priežiūros ir tranzicijos paslaugos, ribojamos reprodukcinės teisės, kvestionuojamas moterų, trans ir nebinarinių tapatybių žmonių gebėjimas priimti savarankiškus su mūsų kūnais ir sveikata susijusius sprendimus. Mūsų kovos neatsiejamos vienos nuo kitų, tačiau dažniau girdime ne apie trans-feministinį solidarumą, o apie trans žmonių ir moterų teisių supriešinimą, kuris pasitarnauja tik tolesnei priespaudai ir mūsų teises ribojančio status quo išsaugojimui.
Trans Autonomijos – trans žmonių teisių ir savitarpio pagalbos asociacijos – narės/iai kviečia apžvelgti kovas už (ir prieš) kūno autonomiją ir kartu ieškoti būdų, kaip galime kurti trans-feministinį solidarumą ir kovoti už mūsų visų teisę į kūno autonomiją.
Sapfo Kalbos S

12:30 - 14:00 Jab jab - pažintis su Muay Thai Veda: Inga Kreivėnaitė

Muay Thai (arba Tailando boksas) – šimtmečius skaičiuojanti kovos menų šaka, kurioje slypi jėga, balansas, pasitikėjimas savimi, pagarba priešininkei bei kovai. Nuo įprasto bokso šis sportas skiriasi tuo, kad smūgiai atliekami ne tik rankomis, bet ir kojomis, alkūnėmis ir keliais. Dėl to Muay Thai kartais vadinamas aštuonių galūnių kovos menu. Užsiimant šiuo kovos menu gerėja bendra fizinė būklė, lavinamas greitis, reakcija, ištvermė. O svarbiausia – lavinamos ne tik fizinės, bet ir emocinės savybės.
Pastaruosius penkerius metus didėja moterų domėjimasis tiek Muay Thai, tiek apskritai boksu – tai prisideda prie stereotipo apie bejėgę moterį griovimo.

Šok į patogią aprangą ir ateik susipažinti su Muay Thai smūgių įvairove, taisyklinga stovėsena ir gynyba!
Sapfo Action P

12:30 - 14:00 "PYKSTU, VADINASI ESU": Pykčio reikšmė LGBTQ+ žmonių ir bendruomenių gyvenime Veda: dr. Juliana Lozovska, psichologė-psichoterapeutė, LPS LGBTQIA+ psichologijos grupės pirmininkė

Pyktis yra neišvengiama emocija visų žmonių gyvenime. Pyktį gali kelti įvairiausios situacijos, pavyzdžiui, ribų pažeidimai, nesaugumas, nepagarba, susidūrimas su neteisingumu ar poreikių frustracija. Pykčio patyrimas ir raiška priklauso nuo individualių savybių, kultūrinių, istorinių ir situacinių aplinkybių. Pykčio patyrimą veikia ir galios santykis bei dinamika tarp žmonių, galimybė keisti situaciją. LGBTQ+ bendruomenė tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tikrai turi dėl ko pykti.

Užsiėmimo metu tyrinėsime, kaip mes, būdami LGBTQ+ asmenimis patiriame pyktį, kokios situacijos provokuoja šią emociją, kaip reiškiame pyktį kasdienėse situacijose, kokį vaidmenį pyktis atlieka LGBTQ teisių judėjime. Feminizmo aktyvistė Audre Lorde kartą yra pasakiusi: „tiksliai nukreiptas pyktis gali tapti galingu energijos šaltiniu progresui ir pokyčiams“. Užsiėmime tyrinėsime, kaip realybėje panaudojame/galime panaudoti šį pykčio potencialą.
Sapfo Dirbtuvės K

14:00 - 15:00 +++ PIETŲ PERTRAUKA +++

UŻSIĖMIMAS VAIKAMS: Lobio paieška Sapfo Vaikams P

15:00 - 16:30
Dirbtuvės: DRAG KING 1 dalis (personality building) (anglų k.) [registracija] Veda: Emmanuele Lampa and Bill Lagoon

Emmanuele Lampa and Bill Lagoon are two Drag Kings from Latvia. Drag has become a means for our self-exploration, a sand-box for gender expression, breaking the boundaries of the binary. A little bit of make-up and personal character-building can help to find out more about the people we might want to be, or the characters we just want to try out.

The workshop will be held in English.

Limited places available, please register here: https://forms.gle/sZXGnFtvt27CRDi49
Sapfo Dirbtuvės S

15:00 - 16:30
"AP(SI)GINK - SAVIGYNOS MOKYMAI MOTERIMS" Veda: Ieva Ruzgytė.

Savigyna – jėgos panaudojimas siekiant apsiginti nuo agresoriaus. Užsiėmimo metu aptarsime automatines reakcijas į pavojų, galimus įveikos būdus, įgysime bazinių praktinių žinių, kurios įgalintų pajudėti, nors smegenys ir lieptų elgtis kitaip. Užsiėmimą vesiu aš, Ieva, ap(si)gink savigynos kursų moterims iniciatorė ir instruktorė.

Jei kiltų klausimų, galite kreiptis el. paštu apsigink.kaunas@gmail.com.

Ką atsinešti? Patogią aprangą ir gerą nuotaiką. Dar vandens.
Sapfo Action P

15:00 - 16:30
Paskaita ir pokalbis: "Neįvardintos tapatybės: ką žinome apie moterų (homo)seksualumą sovietmečiu?" Rasa Navickaitė // Dovilė Jakniūnaitė

Kaip atrodė moterų, mylinčių moteris, gyvenimai sovietmečiu?
Kaip jos suprato save ir kaip turėtume galvoti apie šį laikotarpį iš dabartinės perspektyvos?
Ar galime kurti bendruomenę tarp skirtingų kartų, ar galime rasti bendrą kalbą?
Pirmoji renginio dalis, paskaita, vedama istorikės ir lyčių studijų daktarės Rasos Navickaitės, supažindins su pagrindinėmis teorinėmis problemomis, kylančiomis tyrinėjant moterų seksualumą praeityje.
Pakalbėsime apie skirtingas tapatybes ir terminus joms įvardinti, apie archyvinius ir sakytinės istorijos klystkelius, apie tai, kaip sudėtinga rašyti jausmų, emocijų, bei privataus gyvenimo istoriją.
Antrojoje dalyje, vedamoje tarptautinių santykių ir politikos mokslų profesorės Dovilės Jakniūnaitės, kalbėsime su bendruomenės narėmis ir tyrėjomis apie santykį su praeitimi, apie tai, ką reiškė ir reiškia būti neheteroseksualia moterimi kintančioje Lietuvoje.
Sapfo Kalbos K

15:00 - 16:30
Dirbtuvės/Diskusija: "Imagining Gender" Veda: Evy

Norėčiau pakviesti kiekvieną išreikšti savo lytį naudojant kūrybiškumą. Sieksime sukurti saugią erdvę susijungimui su savimi ir kitais.
Kam tai skirta? Visoms(-iems), kurie(-ios) domisi lyties savirefleksija.

Evelina Kvartūnaitė yra švietimo dizainerė ir fasilitatorė, turinti beveik 20 metų tarptautinę patirtį. Įsikūręs Amsterdame. Ji taip pat yra nevyriausybinės organizacijos „Word Up“, propaguojančios socialinę įtrauktį ir įvairovę per poeziją ir kūrybiškumą, įkūrėja, podcast'o bendraautorė, fotografė ir kūrybiškumo entuziastė.
Sapfo Dirbtuvės BP

16:30 - 18:00
Dirbtuvės: "ODĖ ir MANIFESTAS" Veda: Asta Volungė

Kūrybinio rašymo dirbtuvės, kuriose rašysime tik apie tai, kas svarbu - kas pabaido drugelius pilve, gerklėje suspaudžia neapykantos gumulą, kas sudrėkina akis ašaromis ar putę geismu. Odės ir manifesto formatai nepaliks vietos drungniems jausmams ir klausimams, kylantiems iš nuobodulio.

Po dirbtuvių dalyvės/iai bus kviečiami perskaityti sukurtas odes ir manifestus Sapfo skaitymuose.
Sapfo Dirbtuvės K

16:30 - 18:00 KVADRATAS: antras turas
Sapfo Action P

16:30 - 18:00
Dirbtuvės: DRAG KING 2 dalis (make-up) (anglų k.) [registracija] Veda: Emmanuele Lampa and Bill Lagoon

Emmanuele Lampa and Bill Lagoon are two Drag Kings from Latvia. Drag has become a means for our self-exploration, a sand-box for gender expression, breaking the boundaries of the binary. A little bit of make-up and personal character-building can help to find out more about the people we might want to be, or the characters we just want to try out.

The workshop will be held in English.

Limited places available, please register here: https://forms.gle/sZXGnFtvt27CRDi49
Sapfo Dirbtuvės BP

16:30 - 18:00
Diskusija/Dirbtuvės: “Aš pabaigiau šampūną ir kondicionierių vienu metu” Veda: Aušra Naujokaitė-Dobravolskienė

“Aš pabaigiau šampūną ir kondicionierių vienu metu” - tai tik vienas iš begalės variantų, kaip žmogus gali komunikuoti apie savo mintis apie savižudybę. Užsiėmimo metu kalbėsime, kaip suprasti, ar žmogus galvoja apie savižudybę, jei tiesiai to nepasako. Ir ką daryti tai supratus.
Sapfo Dirbtuvės S

18:00 - 20:00
SAPFO PROTMŪŠIS (būtina registracija) Šis protmūšis reikalaus dalyves palaužyti galvą ir prisiminti vietinę, lietuvišką ir globalią lesbių istoriją.
Pagaliau atsipirks visos ilgos valandos googlinant paskalas apie žymias lesbių poras, bandant išsiaiškinti ar ir ji „viena iš mūsų“, bei žiūrint ilgus nuobodžius filmus vien tam, kad pamatytum vieną bučinį tarp moterų!
Pagaliau galėsi parodyti, kad nepraleidai nė vieno Sapfo (ar nepraleidai?), ir prisimeni kas kur su kuo ir kada… Tegyvuoja visiškai random lesbiški faktai, tegyvuoja informacija apie visas kiečiausiais Lietuvos ir pasaulio moteris ir queer žmones, tegyvuoja kreiva istorija!

Norinčios dalyvauti protmūšyje turi užregistruoti komandas prieš prasidedant renginiui (galima tą pačią dieną): reikia susigalvoti pavadinimą ir turėti max. 5 nares/ius.

Klausimai bus pateikiami lietuviškai ir angliškai, tad atvarykit visos.

Registracija vietoje arba parašykite savo komandos pavadinimą el.paštu rasa_navicke@yahoo.com
Sapfo Specials S

20:00 - 21:30
LEGENDINIS RANKŲ LENKIMAS (registracija vietoje) Legendinis rankų lenkimo turnyras! Už meilę ir draugystę.
Registruosime vietoje. Nepamirškite palaikyti dalyvių!
Sapfo Action P

21:30 - 22:00
PERFORMANSAS: Energeia Adaptacijos autorė: Julija Baublinskaitė
Kompozitorius: Karolis Dabulskis

"Grief is black it is made of earth
It gets into the cracks in the eyes
It lodges its lump in the throat“

Performanso metu bus skaitomos ir akomponuojamos Alice Oswald „Memorial“ ištraukos, perkoštos per queer feminist perspektyvą. Tai sapfiškas žvilgsnis į taip dažnai – per dažnai – tik vyrų apdainuojamą kančią, karą ir mirtį.

Tekstas bus skaitomas anglų kalba.
Sapfo Menai B

22:00 - 23:30
SAPFO SKAITYMAI Veda: Greta Štiormer ir Danielė Liepa Bodrije

Tas jausmas, kurio negali išreikšti bučiniu, atrodo išsinersi iš odos ir paskui savo liežuvį nersi į jos burną, po jos oda ir glamonėsi dar iš arčiau.
Tas prisiminimas, kurio niekam nepasakoji - kai praplaukiantis debesis primena dangų būtent tą akimirką kai ji braukė prakąsta vyšnia tau per lūpas, o sultys varvėjo tavo smakru jai šelmiškai be-sišypsant.
Tas dieglys krūtinėj kai suvoki, kad ji daugiau niekada nelaižys vyšnios sulčių nuo tavo lūpų.
Ta neviltis, kai atrodo, kad nuo skausmo ir neteisybės drugeliai pilve mutavo ir užsiauginę nagus plėšia tavo vidų, spaudžia organus ir vagia orą.
Tie jausmai, kuriems nėra vietos tavo kasdienybėje, kurių nepasakoji mamai, o gal net ir merginai, tos mintys, kurias veji kaltai besimėgaudama, tie potyriai, kuriuos supras tik tavo bendruomenė.
DUOK JIEMS ŽODŽIUS!

Sapfo skaitymuose bus vietos nelegaliems, slaptiems, ribiniams, jautriems ir euforiškiems jausmams, propagandai ir fantazijoms, kurių nepasakotum straight draugei. Nesvarbu ar apie tai jau parašei knygą ar dar tik notes’ą telefone. Jeigu dar nesi nieko parašiusi, prisijunk prie Odės ir mani-festo dirbtuvių ir duok žodžius savo mintims.

Jūsų žodžius už rankos laikys, glamonės ir padrąsinančiai plekštels vedėjos Danielė Liepa ir Greta Štiormer.
Sapfo skaitymai neturi taisyklių: galima skaityti poeziją, prozą ar kitus formatus, pasirodyti vienai ar grupėje.
Registruotis kviečiame iš anksto (https://forms.gle/c7szr8CSg7p7mJYt7) arba vietoje.
Sapfo Menai B

23:30 - 00:00
Šokio performensas: Vonia Julijos Strupaitės šokio performansas

LT: Tik vonioj , išraudusi nuo garų, tu dainuoji pilna gerkle.
Tik vonioj, žiūrėdama į veidrodį, raukais nuo savo formų.
Tik vonioj įnirtingu veidu sprogdini spuogus.
Tik vonioj leidi sau pusvalandį žiūrėti į susiraukšlėjusių rankų pirštus.
Sapfo Menai S

00:00 - 04:00
FILMAI Queer trumpikės Sapfo Specials S

23:30 - iki galo SAPFO DISKOTEKA
Intymi Revoliucija
Baltic Drag Kings
Eiedma (Live)
Querelle x whoareyou
ROBISX
radsnakez
Sapfo Muzika B

SEKMADIENIS

10:30:00 - 12:00
VĖLYVIEJI PUSRYČIAI Virtuvė

10:30 - 12:00
LGBTQIA+ REFUGEES IN LITHUANIA: A DISCUSSION WITH MSF (anglų k.) Veda: Nour Ahmad

Tarptautinė humanitarinė organizacija “Gydytojai be sienų” (MSF) kviečia padiskutuoti apie LGBTQAI+ prieglobsčio prašytojų kančias Lietuvoje. Diskusijoje aptarsime resursus, kuriuos organizacija gali pasiūlyti platesnei LGBTQAI+ bendruomenei Lietuvoje. Kartu svarstysime būdus, kaip visos galėtume prisidėti siūlydami apsaugą ir paramą šiems žmonėms, taip pat kaip MSF galėtų pasitarnauti Lietuvos LGBTQAI+ bendruomenei.

Diskusija vyks anglų kalba.
Sapfo Workshops S

12:00 - 13:30
SAPFO PRISIMINIMŲ SKRYNIA Šiais metais švenčiame Sapfo 10 metų! Neabejojame, kad per dešimtmetį surinkote daug širdžiai mielų prisiminimų apie gilius pokalbius, nepatogius bučinius, pergales ir pralaimėjimus rankų lenkimo ir kitose varžybose, užsimezgusias meiles, netikėtus kuriozus, įdomias paskaitas, žvaigždėtą dangų, ir daug daugiau.
Štai jums ir proga viską iškloti! Geriausius ir pozityviausius pasidalinimus skaitysim festivalio metu, kartu skendėdamos nostalgijoje.

Dalinkis anonimiškai arba ne 😉: dalinkis čia
Sapfo Specials S

14:00 - 15:00 Uždarymas: Aptarimas ir graudus atsisveikinimas Sapfo Specials S

15:00 TALKA Sapfo Action