• sapfofest@gmail.com
  • Lithuania

Granny Squeer nėrimo dirbtuvės

Šios visą dieną trunkančios (nes galima bus bet kada prisijungti ir atsijungti) dirbtuvės pakvies išmokti ar prisiminti kaip nerti močiutės kvadračiukus (angl. Granny Square). Rūta, Rasa ir Aliona ne tik pasirūpins siūlais ir vąšeliais, bet ir pamokys, patars, padės. Visos kartu kursim ir bandysim išreikšti savo tapatybę ir vidinį pasaulį per nėrimo raštus ir spalvas.

Tradiciškai močiutės kvadračiukai simbolizuoja moterų iš kartos į kartą perduodamas žinias, patirtis ir stiprybę, tylų maištą prieš mūsų indėlio į istoriją ir meną nuvertinimą. Nėrimas apskritai, bet ypatingai močiutės kvadračiuko nėrimas, gali būti ne tik malonus būdas saviraiškai, bet ir meditacinė praktika, proga įsižeminti, stabtelti, kurti rankomis ir mėgautis procesu, išmokti kažko naujo savo malonumui, o ne siekti produktyvumo ar rezultato.

Dirbtuvių metu sukurti unikalūs kvadračiukai galėtų būti sujungti į didesnį daiktą (pvz.rūbą ar krepšį ar pan.) ir šis kūrinys keliaus į aukcioną, kurio lėšos bus skirtos Sapfo festivaliui.

Kodėl nėrimas?
Darbas rankomis, ypač nėrimas, suteikia malonumą, kuris pranoksta kapitalistinę produktyvumo ir pelno sistemą. Užsiėmimas šiuo lytėjimo amatu suteikia pabėgimą, leidžiantį sulėtinti tempą ir rasti džiaugsmą procese, o ne rezultate. Šis praktinis darbas vėl susieja mus su vidine verte sukurti kažką gražaus ir funkcionalaus, švenčiant žmogaus kantrybę, įgūdžius ir meniškumą. Tokiu būdu nėrimas gali tapti rūpinimosi savimi ir asmeninės išraiškos forma, taikiu atsitraukimu nuo rinkos skatinamo pasaulio reikalavimų.

Kas: Knittinghood (Rasa Taner, Aliona Nova ir Rūta Iliuk)

Kada: Šeštadienis, liepos 27 d., 10-17 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *